Vandringspaket Malmon
Vandringen
Vandring 2020

Aktiv helg med vandring i skärgården mixat med lugn och ro med en underbar 3-rätters middag? Allt finns här på Bohus-Malmön och lite till. Bo i mysiga rum eller lyxig stuga. Sköna Carpe Diem sängar somnar ni i oavsett. Vandringslederna är väl utmärkta och leder dig runt på en dag i mycket omväxlande natur. Vattnet är kristallklart och den modige badaren har många stränder att välja på. Du får med dig en bra karta och förslag och tips från oss var ni kan njuta av lunchpaketet. Vi har fullständiga rättigheter i restaurangen så ni behöver inte sakna något till maten eller vid vår mysiga sjöbods-bar. Tursamt nog har vi en fantastisk kock som får de flesta gästerna att längta tillbaka. För att boka stuga rekommenderar vi er att komma minimum 2 nätter och vara 4 personer.

Vi följer nya rekommendationer noggrant för din säkerhet och det vill vi att du som gäst också gör.

Vandringspaket för två personer från 2395:- för ett dygn. Tider i april: 12, 19, 20 Maj: 3, 4, 16, 17, 22, 23, 24, 29,30 Juni: 6, 7, 11, 12

Boende i dubbelrum med dusch och toalett med ny-bäddade Carpe Diem sängar

Stor frukost på morgonen

Matigt Lunchpaket med bröd, muffins, frukt och kaffe/ te att fylla termosen med.

3 rätters middag på kvällen i vår mysiga restaurang.

Karta med vandringsleder och gott om tips från oss.

Lägg till en natt och kom dagen före så ni vaknar upp på plats pigga inför vandringen. Då tänker vi oss att en huvudrätt ingår på kvällen och en stor frukost. Från 1590:- för två personer.

Boka: Ring 0523- 35210 eller mejla pensionat@bohus-malmon.se  missa inte att uppge eventuell special-kost. Det går även utmärkt att ta med hunden. Vi tar då 200:- extra oavsett längd på vistelsen. Det måste uppges vid bokningen så ni inte hamnar i ett allergi-rum.

Vandra i stenhuggarens fotspår

Bohus-Malmön är en drygt 4 kilometer lång och 2 kilometer bred klippö nära Smögen. Den blå/vit-markerade leden är en del av Soteleden och Kuststigen och är 10,8 km. Leden tar dig fram i en varierande miljö förbi flera fornminnen som vittnar om stenhuggarepokens glansdagar. Vid slutet av 1800-talet höggs den första gatstenen och ön blev en av de viktigaste platserna avseende den röda stenhårda Bohus graniten. Härifrån transporterades skeppslaster med bearbetad sten vidare till stora delar av världen. Idag finns ingen stenbrytning kvar på ön men stenbrotten och flera stenföremål finns kvar på ön.

Grön-glittrande hav

Vandringsleden tar dig över karga klipplandskap, förbi fantastiska badplatser med finkornig vit sand och kristallklart grön-glittrande vatten som för tankarna till medelhavet. Badmöjligheterna är många, både när det gäller sandstränder och klippbad. Men att upptäcka Bohus-Malmön är inget som måste ske på sommaren. Här är minst lika vackert under resten av året och mycket fridfullare.

Fler vandringstips i Västsverige

 

Logga

BOHUS-MALMÖN

Bohus-Malmöns Pensionat
Myrvägen 47
456 55 Bohus-Malmön

 Telefon: 0523-352 10
Växel: 09.00-19.00

pensionat@bohus-malmon.se

Vi har bara 2 telefoner att svara i och det ringer mycket 
så ring gärna igen om en stund om du inte får svar.

 

Vädret på Bohus Malmön

Webbkamera: Marinan

Webbkamera: Skuthamn

"Uppdatera bilden" så visas hur det ser ut just nu.

Ny bild varje minut.